kak bie operate jantung berlubang

lama betul tak update blog, tak tahu nak bual apa, tak tahu nak cerita apa. sekarang banyak kerja nak kena buat. sebelum tu aku nak bagitau korang adik aku baru selesai operation jantung berlubang dan injap tersumbat. aku berharap die akan cepat sembuh.

okeh bye :)

aku akan mulakan sem baru minggu depan.. YEAH!!

aku terdampar di persisiran ombak rindu

aku masih ingat kali pertama kita bertemu,
sesuatu menarik aku untuk mengenali kamu,
YA walaupun kita saling mengenali namun kita tak mampu beritahu,
ada sesuatu tersembunyi dalam diri masing-masing,
sesuatu yang aku tahu dan kamu rasa,
namun lidah kelu untuk berkata,
di biarkan saja sesuatu itu menjadi layu..

     kisah ini aku cuba rungkaikan lama dulu, sejak aku kenali dia. namun dia tak pernah mengerti perasaan aku dan aku tahu dia sembunyi perasaan dia dari aku, mungkin kerana aku cuba menjauhkan diri. aku masih ingat pertemuan pertama dulu, dia pelik dimata aku namun dia nampak seperti memerlukan seseorang untuk bersuka ria dan aku muncul untuk mengenali dirinya. ternyata dia baik dan turut saja apa yang aku mahukan.

     bila lihat mata dia, aku jadi sayu untuk bertanya. mata dia banyak menyimpan seribu kemusykilan. walau banyak berkata tentang dia, namun aku hanya pekakkan telinga supaya aku boleh terus kuat di sisi dia.

bila perasaan datang tanpa di pinta,
aku cuba lari supaya aku tak terperangkap,
dalam diri sendiri,
dalam dunia fantasi yang makin gelap,
dan ketika itu aku lihat dia berdiri,
jauh..jauh.. dan semakin jauh..

    sejak kisah itu, aku dan dia makin renggang. entah kenapa perasaan aku ketika itu tertekan tapi aku buat seperti tiada apa-apa berlaku. baru aku sedar ketika itu, aku mula menyayangi dia dan dia sudah jauh untuk aku. aku berharap perasaan lama kami muncul kembali.

jika itu kemahuannya aku turutkan..
jika itu kehendaknya aku ikutkan..

     tiada siapa tahu hari ini apa perasaan aku untuk dia. tiada siapa mengerti tentang apa yang aku rasai ketika ini, tiada siapa ambil peduli. aku berharap kami akan bertemu lagi untuk kali kedua dengan perasaan yang sama. kini baru aku sedar dia terlalu baik untuk aku walaupun sikapnya kadang-kadang menjengkelkan pada pandangan aku. aku berharap kami rapat kembali.. aku berharap ;)

bicara hati ;)

hye kalian, kali ini aku ingin berkongsi kisah dengan kalian. kisah yang lama aku pendam, kisah tentang sebuah perasaan yang sukar digambarkan. aku tidak boleh lari dari menyukai lelaki lembut a.k.a gayboy. kenapa? ramai rakan-rakan tertanya-tanya kenapa, tapi aku tiada jawapan utk soalan kalian itu. apa yang aku rasakan, kelompok lelaki ini sangat caring.

kali ini, aku jatuh hati pada seseorang dalam kelompok lelaki lembut. siapa? biarlah ia menjadi rahsia kerana perkenalan aku dan dia terlalu singkat, terlalu awal utk diceritakan. namun apa yang boleh aku gambarkan, lelaki ini sangat baik, ideologinya sangat kreatif. biarpun dia tak sekacak lelaki sejati, namun dia nampak manis dengan senyumannya itu. apa tidaknya muka nampak garang tapi bila senyum, nampak manis.

aku hanya mahu berkawan lebih rapat dengan dia, tapi aku tak mampu. mungkin kerana dia berbeza dengan aku dan mungkin juga kerana sikap aku yang kasar buat dia hanya mahu berkawan bukan berteman. HAHA!! aku sudah biasa tu, aku tak kisah. janji dia sentiasa ingat aku, walaupun.. TAK!!

ermmm... lelaki lembut nie, suara dan lagaknya seperti lelaki biasa tapi bila die terleka mula nampak lenggokkan bicaranya. tersenyum bila aku bebual dengan dia. aishhhh.. ini bukan jatuh hati, tapi SUKA bukan cinta!!

tak kesah lah, yang penting aku sudah pun berkenalan dengan dia.. ada setengah orang tu, dia suka tapi malu mahu berkawan. chill la ;)

OK STOP tentang CINTA..

sekarang nak bercerita tentang REMY ISHAK. my luvely artis ;)

TANIAH sebab menang anugerah Pelakon Filem Lelaki Terbaik. lu memang terbaik bro, hope lu sukses dan hope lu bahagia dengan kekasih lu, TIZ ZAQIYAH. ;)


lama sudah aku tak update blog, mungkin kerana kesibukkan kerja buat aku tiada masa untuk bercerita di sini. mana tidaknya, hidup aku sekarang penuh dengan kerja-kerja produksi sampaikan tiada rehat untuk aku. tapi aku tak pernah mengeluh, sebab jalan inilah yang aku pilih, jadi aku harus terus berusaha untuk mencapai impian aku.

kehidupan aku sekarang sudah teratur walaupun sibuk. semuanya berjalan lancar, aku semakin gembira dengan kehidupan aku sekarang. aku bersyukur kepada allah kerana memberikan aku kehidupan yang cukup indah buat aku. betul kata orang setiap apa yang berlaku itu ada hikmahnya.

sejak aku mula belajar di Aswara, hidup aku lebih bermakna. perkenalan aku dengan teman-teman buat aku kuat untuk menjalani kehidupan aku sebagai anak seni. pertemuan aku dengan 'mereka' adalah pertemuan yang sangat indah walaupun sementara, aku bersyukur.

lama tidak aku ceritakan tentang kisah aku kan. entahlah makin lama makin tidak berminat untuk bercerita, bukan apa masa seringkali tiada. namun apa yang boleh aku kongsi dengan kalian, aku sangat bahagia sekarang. berkenalan dengan seseorang buat aku sentiasa tersenyum walaupun perkenalan kami masih muda lagi. apa tidaknya pemikiran dia buat aku jatuh hati, dia baik. jangan fikir macam-macam, kami hanya berkawan :)

sekarang nie, aku ditugaskan sebagai PM(production manager) untuk filem pendek arahan eric fuzi. aku buat managment!! tak suka tapi itu yang harus aku lalui. sesungguhnya aku seronok dengan kerja aku sekarang walaupun masa tidur aku hanya untuk melelapkan mata seminit cuma. inilah jiwa seni.

aku terlalu rindu untuk bersama teman-teman lama, berbicara, gelak ketawa, mengumpat kisah lama.. aku rindu suasana sekolah. kawan-kawan sudah berubah, masing-masing sudah berkeluarga. aku masih sendirian. :( takpe yang penting mereka tetap berhubung dengan aku. rindu kawan-kawan sekolah..

apa lagi nak cerita, takde pape kot. hah lagi satu, aku rindu remy ishak. lama tak jumpa dia. hahaha :) anoying aku tahu. ok lah itu saja. k bai :)


OPEN HOUSE RAYA

bersama erul :)

aku pergi open house umah erul..eh silap kat dewan..
masuk je dewan, ramai sangat orang..
makan-makan, lepak dengan budak-budak aswara..

erul mana??

mamat tu sibuk layan tetamu, takpe..
aku dah nak balik, tangkap gambar dengan dia..
seronok seh!!!
yang penting dapat duit raya :) HAHAHAHA!!

bersama teman di MPAJ

-makan time -

open house umah amar baharin :)

time beraya umah amar, aku tak berapa nak teruja sangat..
SEBAB..
dia kawan adik aku, aku pun tak kenal dia sangat..
kalau REMY ISHAK memang aku sangat-sangat teruja.. HAHA!!
apa yang seronok di rumah amar adalah..
(flashback)
masa sampai semua malu-malu nak masuk..
SEBAB APA??
sebab ramai sangat artis...
bila dah masuk duduk pulak sebelah meja eera fazira, ummie aida, didie alias dan ramai lagi artis..
aku agak teruja melihat mereka,
tapi buat-buat cool je.. hehehe!!
tu je :) ENJOY

bersama amar dan kawan-kawan :)

kawan, lawan, cinta....

"aku undur diri......."

"lupakan jelah!!!"

seronok kenal dengan kau dowh! ko baik, pemalu walaupun cerewet. kau minat sama dengan aku, aku selesa berkawan dengan kau. sekarang aku buang jauh-jauh perasaan suka supaya aku tak bermain dengan perasaan aku sendiri.

"nice to meet you..."

cukup dengan satu ungkapan, besar maknanya. kita masih berkawan kan :) kau jumpa aku tegur la, takkan aku yang asyik tegur kau! hehe :)

untuk senior aku fendy yang aku sayangi :
(kau mesti baca)


masa first tengok kau, kau nie nampak kerek..sombong...
tapi..
rupa-rupanya, kau sangat-sangat baik..
aku senang berkawan dengan kau..
kau jangan down okey, kau dah nak PeTA..
aku doakan kau berjaya nanti, harap PeTA kau adalah yg terbaik antara kawan-kawan kau..
chill bro..
kau kan cumel..
budak comel mesti gagah..
HEHEHEHE..

tengok kau dah senyum..
comel sangat..
:)
:))

HIDUP AKU MAKIN CERIA BERSAMA TEMAN TERCINTA..

dan..

MY LOVELY FAMILY..

tanpamu - sabhi saddi feat elena
"aku rindu dia.."


malam nie aku layan nur kasih the movie. aku lihat dia, lama betul tak bertemu. entah ingat lagi atau tak dengan aku...

"bertemu cinta" - Mila Jirin

bila dengar lagu nie, bila tengok videoklip lagu nie, bila fahami lirik lagu nie, hati aku terbayang dia. lama betul tak bertemu. masih ingatkah dia pada aku.. bertanya lagi!!!

walaupun hadir seseorang yang aku sukai, namun dia masih bertakhta dihati. aku bukan obses pada dia, aku memang giler.. giler akan dia tapi... :(

cukup bagi aku mengenali dirinya, dia benar-benar istimewa pada aku. REMY ISHAK - artis palig aku gilai!!

:)
:))

APA??

i REMY ISHAK

"suka tak bermakna cinta..."
"cinta tak semestinya memiliki..."

lan typewriter(suara anak malaysia)


kenapa aku bergambar dengan lan?

sebab...

time nie baru habis shooting suara anak malaysia, videoklip.
kumpulan hujan dan aizat datang untuk shooting gak, tapi aku tak sempat jumpa..
so aku sempat shoot dengan group typewriter.
jumpa lan..

SUMPAH suara dia sedap giler!!!!
aku tak minat, tapi bila dengar suara dia live menyanyi... memang GEMPAK!!

STYLE WEH!!!
walaweh!!!!

:)
KEMBALI KE SEKOLAH

"horeee.... esok dah start kelas" erk???

dah 2 minggu cuti raya, so esok time to study. esok 1st class cik rosman BANGSAWAN I. ramai orang tak suke sebab cuti dah habis, tapi pada aku..aku happy sebab dapat kembali belajar. kalau boleh aku nak cepat-cepat habis belajar, aku nak capai impian aku.

♥ sinematography class.. miss dat class :)

"eleh aku tau ko ada motif..."

haha. sejak aku belajar kat ASWARA, aku happy sangat. sebab kat sinilah dunia aku, minat aku kat sini. dannnn..... aku tak sabar nak start kelas esok sebab leh jumpa si dia. orang yang aku minat :) *kan betul bermotif, sebab tu happy semacam je. HAHAHAHA!!!


:) takpe walaupun cuti habis, tapi raya tak habis lagi kan. sebulan kita beraya. 

kepada kawan-kawan :

sesiapa yang buat rumah terbuka, AJAK aku ye..
kalau makan free aku akan DATANG punyeeeeee...

WELCOME BACK TO COLLEGE :)


untuk abang amad :

bila mahu wat rumah terbuka???
nak datang beraya nie...
MISS U :)

*pasal jurukamera yang meninggal kat somalia, aku ucapkan TAKZIAH pada ahli keluarga magsa. pada jurukamera diluar sana, jangan serik untuk terus melakukan kerja anda okeh*

bila ada yang hadir

"jauh sudah dia terbang"

aku merenung diri sendiri dihadapan cermin. membelek-belek kekurangan yang ada. apa? aku masih belum temui. aku duduk dibirai katil "krekk" bunyi katil. uzur sudah katil aku. aku kipas badan aku, panas. kipas berhabuk, buruk.

"hai..."

ungkapan singkat tapi sukar.. aku lihat dia, dia pandang aku. dia diam, aku diam. aku senyum, dia buat tak tahu. aku lihat dalam-dalam pergerakan dia. jalannya masih tidak betul, kisah kaki dulu-dulu. aku senyum, dia baik. pemalu. aku ligat pandang dia, dia buat tak tahu. aku bangun, dia lambai. yess!! dia perasan aku :)

"...................................."

tiada ungkapan, hanya senyuman yang dia bagi. aku angkat tangan, dia tunjuk peace kat aku. aku suka, dia senyum. aku pergi, dia tengok dekat cermin sisi kereta. dia pergi, aku jalan.

"nanti ........ bawa"

kelam kabut, bising dengan suara nyaring. aku panggil, dia tengok dan blah. aku jerit, dia intai. dia senyum, hilang. aku diam, dia datang. dia senyum. aku sibuk dengan kekecohan yang aku cipta sendiri, dia tengok penuh minat, aku tanya dia gagap jawap. aku buat tak tahu, dia panggil aku. aku sibuk lagi dengan kekecohan tadi, dia jerit kata ada orang tunggu. aku tengok, aku lari aku pergi. dia ketawa dan lambai. aku tunduk buat-buat tak nampak. malu.

"agak-agak lah.."

dia dah tahu, aku buat tak tahu. masih macam dulu. kawan dia tahu, dia tak tahu. kisah siapa dia aku tahu. aku cuba jauhkan diri, dia ada aircond aku ada kipas buruk. mahu jarakkan diri, makin aku rindu. aku buat tak tahu lagi, aku berfikir sendiri. mungkin dia bukan untuk aku..

PENGAKUAN IKHLAS :

aku suka seseorang, sangat suka..
tapi
dia tak tahu atau buat tak tahu..
:(
biar aku pendam perasaan ini sendiri..
andai ada yang lebih baik dari kau, aku pergi jauh..

aku SUKA kau

kemeriahan hari raya


HARI NIE HARI RAYA (30/8/2011)

so macam mana dengan raya korang hari nie? BEST??
opkos lah bestkan, mana taknya beraya bersama keluarga tercinta :)

alhamdulillah..
raya kali nie aku diberi nafas lagi dibumi ciptaanNYA..
dan aku berharap aku masih mampu beraya untuk tahun seterusnya bersama kalian semua.

MACAM MANA DENGAN DUIT RAYA??

tak sangka aku dah besar masih lagi dapat duit raya..
HAHAHAHAHA :)
al maklumlah aku kan belom berkerja, so masih ada peluang untuk kutip duit raya..

BERAPA DUIT RAYA DAPAT?

duit raya taklah banyak macam dulu,
lebih kurang tolak hitung adalah dalam RM xx.xx
tak banyak pun..
lepaslah kalau nak beli nai bungkus :)

alhamdulillah..
janji dapat duit raya kan..

************************************************

sebenarnya raya bukanlah untuk mintak duit raya, tapi pada aku adalah beraya bersama keluarga tercinta. time macam nie lah kita bermaaf-maafan, merapatkan yang jauh dan dekat, mengeratkan silaturahim yang terputus. jadi kesimpulannya raya tetap meriah walaupun aku dah takde atok dan nenek. hari nie aku gembira sebab dapat meraikan hari raya bersama keluarga dan sanak saudara. 

AKU ADA IMPIAN :)

impian aku..
errrr...er....errrrrr...
aku...
aku nak...
aku nak beraya..

APA!!!!!

aku nak beraya dengan REMY ISHAK sangat-sangat..

TAPI..

hanya dalam mimpi jelah.. :(

insyaallah kalau ada rezeki tak mustahil eeka.. :)
chill la..
(sedapkan hati)

************************************************

apa pun hari aku panjatkan kesyukuran pada ilahi,
sesungguhnya aku bahagia hari nie..

*hampir 3tahun beraya tanpa kekasih hati. erk? *motif
KORANG SEMUA


klik link kat atas nie..
nie video korang main bunga api haritu..
aku dah edit..

pada korang..korang..korang.. yang tengah baca nie..
boleh gak klik tengok video nie..
dah tengok komen-komen okey :)

main bunga api..
lalalalalala~~~

pada KILANG SKRIP PRODUCTION :

jumpa lepas raya, ujian cik arief jangan lupa buat..
assigment takde kan??
apa lagik erk nak cakap..
HAH!!
kelas bengkel produksi dah kena picthing idea kan..
so..
ermmmm...

soalan :
siapa tahu buat skrip untuk docu?
aku nak tahu sebab aku tak tahu, selalu buat skrip lakon layar je...

SELAMAT HARI RAYA


dikesempatan ini aku ucapkan :

SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN..

aku ada ucapan untuk korang,
klik link bawah nie


TENGOK JANGAN TAK TENGOK :)

JOM SHARE CERITA 
story tentang raya dulu-dulu..

kenangan manis :
aku ingat lagi kenangan manis aku beraya time kecik-kecik dulu. mana taknya beraya sakan sebab nak collect DUIT RAYA. pergi beraya kat rumah orang yang tak kenal pun boleh jadi, semata-mata nak kumpul duit raya. lepas habis raya, kira duit siapa paling banyak. duit raya yang dah kumpul banyak-banyak tu buat beli basikal. masa tu rasa puas sangat :) kalau boleh putarkan masa kanak-kanak dulu, seronoknya..

kenangan pahit :
kalau tak silap aku kisah ni masa aku darjah 4 ke 5. aku lupa. aku ni ganas dan buas. dekat rumah arwah nenek aku ada pokok besar. aku suka panjat pokok tu, tiap kali balik rumah nenek aku mesti nak panjat pokok tu. nak dijadikan cerita, time tu raya ke 2 rasanya. kami saudara mara berkumpul kat rumah nenek aku untuk bertolak ke kuala pilah beraya rumah induk kat sana. tengah panjat, tiba-tiba aku dengar mak aku panggil sebab dah nak gerak. aku kelam kabut turun takut kena tinggal. tengah turun tu seluar aku tersangkut kat dahan pokok yg baru potong. apa lagi KOYAK!!! mak aku tengok mengamuk. padan muka aku, hari tu aku beraya dengan seluar koyak. sob..sob..sob.. :(

*ala time tu kecik lagi. HEHEHE..

DALAM TREN YANG SESAK

aku hampir pitam,

nasib baik ada yg sudi membantu..

mungkin kerana terlalu letih dan tak cukup tidur..

terima kasih kepada yg sudi membantu aku,

ktm yg sesak dan padat salah satu punca aku pitam..

dah la kena berdiri selama sejam setengah..

DUGAAN BULAN PUASA :)
tadi nampak kau!!

nak tegur ke taknak.nak tegur ke taknak.nak tegur ke taknak.

akhirnya aku buat keputusan..

BERDIAM dan MEMERHATI :(

sial perasaan aku sekarang berbelah bagi!!

ARGGGHHHHHHHHHHHH....

aku suka kau, tapi aku suka dia.

SIAPA?? sial!!!

huh!!

FULLSTOP aku pilih kau TAPI....

bersambung..

jom usha iklan yang kami buat

LAYAR 8

korang nak tengok produk kami setelah 8 jam berhempas pulas??

walaupun tak seberapa..

TAPI..

kami nak MENANG..(nama group) HAHA!

if korang nak tengok iklan layar 8 kami, klik link bawah ni..


kalau korang nak komen, aku berbesar hati nak baca komen korang..

hope korang leh bagi komen yang membina okeh..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

apa HALANGAN layar 8 yang kami tempuhi?

masalah : pelakon 
penyelesaian : seb baik junior duduk hostel. so main rembat je pelakon..

masalah : idea 
penyelesaian : ada 4 kepala ada 4 idea dan kami gabungkan menjadi 1 cerita. WOW!!

masalah : keadaan sekeliling yang SEMAK!! location..
penyelesaian : kami shot di masjid jamek dalam keadaan ramai orang, jadi masing-masing jg diri masing-masing. HEHE :)

masalah : editing
penyelesaian : habis shot edit offline dulu, TAPII.. lain yang kami nak lain pulak yang dapat. kami REDHA je :)

UCAPAN :
untuk team KAMI NAK MENANG..
best sangat kerja dengan korang,
first time kita bergabung dip filem thn 2 bergabung dgn deg thn 3..
GEMPAK seh!! 
lain kali kita berkerjasama lagi okeh :)

-usha sikit gambar layar 8-


editing bersama khalid

bersama team KAMI NAK MENANG :)

time kena hentam dengan panel

apa-apa pun kitorang dah buat yang terbaik.
PEACE :)
kisah hati hari ini ;(

sedih..

ENTAH LAH..

:((

sedih pasai pa? APA TAK TAU..

----------------------------------------------------------------------------------

aku cerita kisah hati hari ini okeh...

aku rasa rendah diri bila dapat tahu latar belakang orang yang aku suka. aku dengan dia bagai enggang dengan pipit, memang tak akan bersatu. lagipun taste dia terhadap perempuan terlalu tinggi, berbeza dengan aku yang tak berapa nak lawa dan agak.. KASAR!! 

walaupun kami mempunyai minat yang sama TAPIIIIIII....

dia tetap bukan untuk aku. dia terlalu KAYA!!! walaupun dia kaya, aku respek dia sebab dia tak menunjuk walaupun dia anak somebody. 

maybe aku biarkan saja niat aku berlalu pergi. mungkin ada yang lain menanti. TAPIIIIIIIII....

baru aku tahu :

dia seorang yang CEREWET!!!

sangat COMPLICATED dalam kerja..

NAMUN..

aku tetap suka dia..

maybe SAYANG..

CINTA.. tak akan!

TAPIIII.. :(

kenapa saya happy??

HARI NIE AKU HAPPY!!!!

sebab apa??

:)

happy.happy.happy.happy.happy.happy.happy.happy.

----------------------------------------------------------------------------------------

STOP senyum-senyum eeka!!
erk?? -,-

okeh sabtu nie ada layar lapan..
APAKAH ITU??

layar lapan untuk budak filem..
selama 8 jam kena hasilkan 1 produk..
so tahun ni, bertemakan iklan raya..
task akan diberi time hari layar lapan tu..

team aku:
khalid (ketua)
atan
kira
aku lorh..

*gud luck untuk semua team :)

happy.happy.happy.happy.happy.happy.happy.happy.

harinie saya happy

secret admire

Untuk pertama kalinya aku memberanikan diri aku untuk....

UNTUK APA????

APA YANG AKU BERANI SANGAT NI!!!

first time aku berkongsi dengan korang rahsia yang lama aku simpan..

MAHU TAHU???

baca nie(kalau malas jangan baca) :

aku suka seorang budak nie, lama dah aku suka dia. memang tak di nafikan dulu ramai yang aku suka, tapi suka tengok muka je tapi dia nie lain sangat. aku rasa dia tak lah hensem sangat, tapi pada aku rupa bukan ukuran, paling penting hati babe. hati tunjang utama.. (poyo) :)

kenapa aku suka mamat nie eh??

sebab muka dia memang muka lelaki melayu. kulit gelap-gelap, muka manis bila senyum paling utama dia stylo. hehehe ;p dia ada ciri-ciri lelaki idaman aku. dia minat sama dengan aku. aishhhh...


lama sudah aku minat kau..
sejak pertama kali aku tengok kau, aku asyik tersenyum je..
kau sweet sangat... aku nak berkawan dengan kau..

TAPI....

kau pemalu sangat..
aku takut nak dekat dengan kau..
kau baik, pendiam.. beza dengan aku..

*pst : kalau kau baca blog aku nie, aku harap bila kau jumpa aku.. kau tegur la aku eh.. sebab aku malu nak tegur kau. tak tahu :)

*MAAF JIKA ADA AYAT-AYAT YANG MENGELIKAN*

Malaysia student Asyraf Haziq brutality attacked then robbed in London

video nie tengah hot kat youtube!!

SEBAB..

rakyat malaysia kita di buli di London!! Fuck!! tengok jela..


Video nie tentang seorang student malaysia kena belasah kat London. London kan ada buat rusuhan, so mamat nie nak pergi beli makanan berbuka, alih-alih makan diri dia balik. dia dibelasah, dirompak! babi punya omputih tu, basikat fixie die ambil, pastu PSP dalam beg selumber dia curi. di sebabkan si Asyraf ni kecik dan dalam keadaan kesakitan yang amat sangat jadi dia hanya mampu memandang saja. kesian juga budak ni, omputih semuanya badan besar, dia badan kecik.

lagi kesian, asyraf kena jalani pembedahan sebab rahang giginya patah. ramai juga yang simpati dan menderma hampir RM 58,000. rakyat london yang tengok video ni, semuanya bersimpati dan kesal dengan sikap rakyat diorang. apa pun rakyat malaysia turut prihatin dengan kejadian yang menimpa asyraf ni. 

jadi pada student-student malaysia yang kat oversea tu, jaga diri baik-baik supaya perkara macam ni tak berlaku kat korang. bila dah jadi macam ni, memang parah la.

*pst : si asyraf ni dah jadi bualan mulut rakyat malaysia dan london. media london sanggup tunggu depan hospital untuk temuramah asyraf. popular tanpa sedar, tapi si asyraf ni katanya dia rimas jadi popular. hehe.. kalau video nie tak tersebar maybe kita pun takkan tahu apa yang berlaku kat asyraf kan. 

aku simpati dan turut berdoa semoga asyraf cepat sembuh dan baik-baik saja di sana. amin...

LEPAKING

LEPAKING AT OLD TOWN

semalam aku, ain, ummi, edd, asean dan nad lepak kat OTWC bangsar. sebenarnya saja-saja je lepak sana cuci-cuci mata tengok lelaki-lelaki kacak. HAHAHA.. banyak gak cerita yang kitorg bualkan (padahal satu aswara). nie semua plan asean, aku ikut je. malam-malam minggu seronok gak lepak cuci-cuci mata ni kan ;)


menu air feveret aku :)
old town white coffee - hazelnut (COLD)

seronok lepak dengan korang ;)

 bersama dengan cik yah dan cik nab

edd, asean dan ain fat :)

lain kali lepak lagi okeh...
*pssttt suka abang yang senyum tengok kita tu.. hope jumpa dia lagi.

sinematography

AKU SUKA SINEMATOGRAPHY

mungkin ramai tertanya-tanya sinematography tu apa? okeh aku perjelaskan. sinematography nie adalah subjek utama dalam pembikinan filem, lebih senang korang faham adalah subjek untuk jadi kameraman. macam mana yang korang tahu, aku minat gila bab-bab kamera ni. bukan senang nak jd sinematography wanita tau sebab kena tahu add math, kena tahu baca cahaya. aku memag agak bodoh sikit dalam kelas teori tapi alhamdulillah dalam kelas praktikal aku faham keseluruhan yang lecturer ajar.

LECTURER : cik aaron

AKU MAHU JADI D.O.P. (director of photography)


aku berharap untuk PeTA nanti aku boleh buat sinematography..

if tak dapat aku berharap dapat buat directing..

bukan senang nak jadi sinematography, mungkin setengah orang kata "ala setakat pegang kamera, susah apa??". pada yang tak belajar memang SENANG bercakap tapi pada orang yang belajar BUKAN SENANG mahu mahir dalam sinematography. sinematography bukan belajar TEORI tapi perlu belajar PRAKTIKAL jugak. 

*kawan-kawan doakan aku ye :)

my classmate (sayang korang) :)

senior

lama betol aku tak update blog. bukan sibuk sangat pun, tapi sebab malas dan takde cerita yang best aku nak kongsi. aku br habis siapkan satu video klip, tapi video klip aku macam jahanam. tak best langsung dan TERUKKKK... malu seh bila orang tengok. aku direct aku belakon.

*pst.. if nak tengok video klip aku tunggu aku upload dalam youtube okeh!

ENTRI PANAS

aku minat seorang budak 'SENIOR'
dah lama aku usha, kitorang pun dah berkawan pun..

TAPI!!!!!!

dia seorang yang sangat, sangat, sangat PEMALU!!
macam mana nak ngorat kalau pemalu sangat :(

SEBAB-SEBAB AKU SUKA DIA

1. muka dia sweet sangat, muka lelaki melayu. kulit ala-ala remy ishak

2. dia minat sama dengan aku minat

3. dia pemalu dan lemah lembut (bukan pondan okeh!)

4. senyuman dia manis

5. dia suka pakai topi dan bercermin mata

6. dia taste aku

walaupun orang kata dia biasa, tak hensem tapi bagi aku dia ada daya tarikkan tersendiri. aku sebenarnya nak mintak tolong dia ajar aku sinematography sebab dia teror tapi aku MALUUUUU... malu tapi mahu! :)

harap kau baca budak kaca mata

kalau dulu aku minat lelaki aku akan terus terang, tapi dengan dia aku jadi malu. tak tahu kenapa. macam mana kawan-kawan aku nak mulakan langkah aku ni.. HAHAHA.. 

BIARLAH KAWAN DULU, EH MEMANG AKU NAK KAWAN JELAH!!

*pst.. nak berbuka dengan kau senior!!

muka kau macam SABHI SADDI.. BETUL!! iras-iras la :)

shot shooting bershooting menyunting..

malam nie aku rasa sunyi je walau keadaan sekeliling aku sangat riuh rendah dengan bunyi bising kawan-kawan aku. kami berkumpul di ASWARA untuk ke Genting, shooting bengkel produksi. aishhhh... puasa pun masih berkerja. seronok juga dah rasa macam rombongan. HAHAHA. :)

walaupun bising, aku rasa sunyi sangat. entahlah kenapa eh? memikirkan sesuatu, mayb masa depan aku. sebenarnya aku rindu saat-saat aku bodoh-bodoh masuk Aswara dulu. hehe, rindu jadi junior tapi sekarang bile dah jadi senior aku boring sebab junior semuanya sombong dan POYO. ada yang okey, okey. ada yang poyo, poyo sangat. lantak pi la, tak kenal lagi kot.tak kenal maka tak cinta. :)

eh tetiba rindu lah..

rindu memori lalu..

pagi nanti sampai genting aku nak shot video klip. khas untuk korang yang aku rindui..

aku sangat rindu..

dah jom gerak ke Genting.. Time : 2.30pagi

Shooting Video Klip Alyah - Kisah Hati.

pst** aku direct, aku pelakon *giler glamour* :)          in mood sedih :(

sambutan bufday ain dan bola sepak

kisah ini tentang semalam (28/7/201)

BUFDAY AIN CHELSEA

semalam adalah hari lahir kawan aku, ain chelsea atau nama sebenarnya ain fatini. malam hari lahirnya, kami satu rumah sudah awal-awal wish. malam tu ain dapat call free, habis semua member-member dia call termasuklah si erul. memang teruja la bila bercakap dengan erul, yelah si erul nie kuat bercakap, macam-macam topik kitorg borak. aishhh.. lama tak jumpa dia sejak dia masuk AF9 dulu. alhamdulillah dia masih kenal kami lagi, kalau dia tak kenal memang kena sekeh r dengan aku. :)

malam tu juga si shahrin call aku bagitau plan nak kenakan si ain nie. dia soh aku bawa baju spare untuk ain, macam biasa la ada acara yang dirancang. pagi tu, aku dengan gopoh-gopoh masukkan baju ain dalam beg, kata aku.. aku nak balik klang, padahal dalam beg plastik tu baju dia, bukan baju aku. dia tertipu disitu.. HAHAHAHA...

selepas kelas bangsawan, kami mulakan plan. kek dah beli, share duit 1 kelas. masa kami tengah meeting KSP(kilang skrip production)  amin dengan syed keluar kelas ambil kek. habis meeting, apa lagi kek dibawa masuk.. ain meniup dengan hajat dia akan KURUS tetapi.... korang rasa apa??

ain telah dibaling tepung dengan banyaknya.. habis satu badan dia penuh tepung!!

HAHAHAHAHA.. aku pun join r, tapi aku pun kena baling gak. MENCIK!!! haha.. kelas kotor, si shahrin dengan syed kemas. 

-inilah kek yg dibeli oleh kami-
-selamat hari jadi ain-

lepas sambut bufday ain kat aswara, kami satu kelas gerak ke dataran merdeka untuk menyaksikkan bola MALAYSIA vs SINGAPORE. time tu ramai giler orang kat dataran, memang semuanya bersemangat. siapa lagi kalau bukan kita yang sokong harimau malaya!!

walaupun harimau malaya kalah ditangan singapore, tapi pada aku harimau malaya dah buat yang terbaik untuk game nie. harimau malaya perlu memasang strategi baru untuk game akan datang. semoga harimau malaya sukses!! GO HARIMAU MALAYA BOLEH!!!

firstday study seronok tapi ada palatnya

mula sudah minggu pembelajaran di aswara :)

pagi-pagi lagi aku bersama teman serumah (edd, nisha, ain, ummi, asean, nad) awal-awal lagi sudah ke aswara. kelas sudah bermula walaupun hari pertama. first kelas bangsawan I dengan cik rosman. first kelas dah ada note, ermmmm... cepat sangat belajar lorh. hehe!

tak kisah la tu..

aku sebenarnya agak bengang masa time lunch. mana taknya aku dan nisha dapat tempat duduk lepastu ada pulak junior kerek macam palat terus duduk dekat meja kitorg. agak-agak r der, junior tak respect senior ke? BABI!!!! dah la gemok, aku memang hot.

lantak ko la, memang aku tak akan respect ko!!

fuhhh..fuhhhh..fuhhhh... relax eeka!! firstday dah spoil kan mood aku. HUH!! dah la malas nak cakap pasal benda bongok nie! 

firstday yang mengembirakan sebab dapat jumpa kawan-kawan :)

entri kali ini lebih serius

ENTRI INI BERKENAAN AARON AZIZ

entri kali nie aku mahu berkisah tentang aaron aziz yang telah mengejarkan umrah bersama isterinya diana halik baru-baru ini. dari sumber aaron aziz fan mania - "‎# alhamdulillah..aaron n wife telah selamat sampai..:)"

aaron bersama isterinya ketika melakukan umrah

aaron aziz sudah selamat sampai dari mengejarkan umrah. alhamdulillah, akhirnya dapat juga aaron bersama isterinya melakukan umrah setelah berapa lama dorang rancang. capai juga hajat aaron untuk melakukan umrah. :)

aaron dan isteri selamat pulang

*korang perasan tak, aaron aziz nie suke giler pakai topi kan. i loike!!!! die nampak kacak bila bertopi.

lari topik kejap :)

habit aaron ketika belakon :

*korang perasan tak ketika aaron aziz belakon, dia ada satu habit masa belakon dia akan buat. APA DIA!!!!! masa belakon dia gemar genggam tangan kiri atau kanan die dan ramas-ramas. itu apa yang aku perhatikan. cuba korang tengok betol-betol korang akan nampak :)

kembali ke sekolah

i'm SENIOR now!!!
student 2nd year filem & video

pada junior filem & video aku harap korang boleh NGAM dengan aku.
aku harap kita boleh berkerjasama!!

aku tak KEREK!!
aku tak SOMBONG!!
aku ROCK!!

"kenal dulu baru tahu siapa aku :)"

♥ ASWARA

BUT

managment.. erk!! NO KOMEN -,-

-WELCOME BACK TO ART SCHOOL-
i'm xcited!!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


kenapa sekarang ni profile pic facebook aku gambar mamat nie?!!
mana perginya REMY ISHAK dan aaron aziz??

die nie hero aku yang ke3 , iaitu shah iskandar.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

majlis nikah along ida

 inilah pelamin akad nikah along ida..

kalau korang nak tahu pelamin nie bukan untuk bersanding ye, tapi untuk majlis nikah SAHAJA. nikah pun ada pelamin tau, memang class giler along ida. yela sekali seumur hidupkan so semua majlis nak nampak GLAM. :) kalau korang nak tahu majlis bersanding buat selepas raya, so nie dah kira besar-besaran lah majlis akad nikah, siap pelamin belum lagi majlis bersanding.

aku nak kongsi gamba dengan korang. enjoy k..
photographer & edit : eeka azmi :)



gambar along ida dengan suami dia.. :)
harap kekal selamya.. aminnnnnn....

inilah barang hantaran belah laki dan perempuan..
*psttt.. banyak hantaran sebenarnya, nie je yang aku dapat tangkap..

*barang mahal dowh. CEMBURU aku. hehe..

cantik kan hantaran berbentuk rumah sebijik.
dapat hantaran rumah, memang menangis wooooo..

*hantaran nie dibuat masa malam sebelum akad nikah.

yang ini pulak anak buah aku, anak abang fie..
sebelah tu adik aku..(muka bosan layan dhani) :)
namanya ARDHANI aka dhanie..

*kalau korang nak tau budak ni baru umur 2tahun, tapi tak reti duduk diam, asyik membebel pastu lasak giler. dia nie klon mia sarah la. filem sekali lagi lakonan mia sarah semua dia tiru bulat-bulat. paling aku suka bila dia buat mimik muka dan ayat mia dalam filem sekali lagi "lepaskan dia..."

 *nie jelah gambar yang aku boleh aku tunjuk..
*malas nak upload banyak-banyak.. hehe (pemalas!!)

aku nak kongsi cerita masa akad nikah, paklong aku akad nikah untuk anak dia. masa pak long aku cakap "aku nikah kan di kau dengan anak aku roskhalida bt roslan dengan mas kahwin...." paklong aku agak tergagap-gagap masa lafaz nikah tu sebab paklong aku sebak. jatuh air mata seorang ayah. aku yang dengar pun turut menangis(aku tak boleh tengok orang nangis, bukan cewek k).. tapi yang aku pelik, along ida steady je. tahan nangis kot.. hehe..

paklong aku kata dia sedih sebab 36tahun besarkan along ida, lepastu kena lepaskan kat seorang lelaki yang akan jaga dia, suami dia. sebab tu dia sedih. time aku macam mana pulak kan. aishhhh.. sob..sob..sob..

lepas majlis nie, kami semua layan bola. harimau malaya lawan liverpool. riuh rendah satu rumah macam kat stadium. hope korang enjoy.. baiiiiiii...

6-3 harimau malaya VS liverpool

"hari nie mahu bercerita tentang bola. boleh?..."

petang tadi harimau malaya lawan liverpool, game yang menarik dan aku tengok pemain malaysia sangat bersungguh-sungguh untuk memboloskan bola dalam gawang pasukan lawan. walaupun malaysia kalah 6-3 tapi pada aku malaysia dah berusaha, bukan senang nak lawan dengan pemain profesional kan. cara mainan dorang lagi advance dari kita.

tadi majlis akad nikah along ida(kakak sedara aku), habis majlis kami berkumpul untuk tengok bola. suasana memang riuh rendah tapi seronok. yelah bukan selalu dapat kumpul ramai-ramai dengan saudara mara macam nie. sampai nak pecah anak tekak kami menjerit bila gol. 

*tekak aku perit dan sakit sekarang akibat menjerit :)

game hari nie memang puas hati tengok berbanding game malaysia lawan arsenal. game hari tu, semangat tak macam game harini. yelah mungkin pasukan malaysia masih gemuruh time tu, mana taknya lawan pasukan antarabangsa kot. mana tak gemuruh....

alhamdulillah, kali nie malaysia mampu membolos gawang liverpool 3kali. itu sudah memberi kesan pada kita penyokong malaysia. pasukan malaysia pun dah makin kuat. mana tahu satu hari nanti pasukan malaysia akan masuk piala dunia. amin..

*tak sabar nak tunggu malaysia lawan chelsea dan singapura!! saksikkan...

da best wall post :)

macam selalu aku bila aku bukak fb mesti aku akan baca wall post kawan-kawan aku. maklumlah macam-macam ragam kawan-kawan aku. semuanya banyak yang beremosi. haha. bila aku baca wall post kat fb nie, buat aku senyum sorang-sorang. mana taknya ada tu tulis mengarut-ngarut, ada pulak yang post pasal cinta. kelas ko maria. haha..

masa tengah aku baca wall post dorang, aku tertarik dengan wall post kak elin. wall post dia buat aku tersenyum dan berangan sekejap. nak tau apa dia tulis..

 WALL POST KAK ELIN :
Boy : I wanna be a superhero, guess my name. 
Girl : superman? batman? ironman? 
Boy : *smile* No...Yourman.." 
bila aku baca wall post nie, aku suka giler. yela aku kan berjiwa cinta. apa saja bab cinta, ayat-ayat cinta aku mesti akan suka. indah bahasanya. 
sweet kan...... :) 

*sape yang tak suka jangan banyak bunyi. DIAM!!!